GRONDSTRIJD: actie, vlag, petitie, 15 juni

Beste boeren en boerinnen

Boerenforum blijft actie ondernemen voor toegang tot grond.

Op zaterdag 17 april, dag van de boerenstrijd, deden we een geslaagde actie samen met Climaxi, Fian en Wervel. Hier in Oosterzele langs de N42 zal heel wat landbouwgrond verdwijnen voor verbreding van de weg. 

Landbouwgrond wordt schaarser en moet wijken voor industrie, verstedelijking, wegen, tuinen, paardenweides of grootschalige agro-industrie. Als dit niet wordt aangepakt is er binnenkort geen grond voor voedsel meer over. 

Via deze link kan je alles nog eens nalezen: persoverzicht 17 april 2021

We lanceerden die dag ook ons standpunt grond en de vlaggen actie GROND VOOR VOEDSEL.

Met het plaatsen van de vlag willen we het onrechtmatig gebruik en verdwijnen van landbouwgronden aanklagen. We laten op die manier ook zien dat we onze grond niet zullen afgeven.

Je kan een vlag aanvragen via Boerenforum@gmail.com

Verder starten we ook een petitie op om onze eisen rond grond kracht bij te zetten. Je kan deze ondertekenen online petitie “grond voor voedsel”. We willen vooral boeren en boerinnen oproepen om deze te ondertekenen en te verspreiden bij collega boer•inn•en. Meld zeker in het vak “waarom is deze petitie belangrijk voor jou?” dat jij boer of burger bent.

Ondertussen loopt de rechtszaak verder die Annelies en Pieter van de Vierklaver opstartten tegen het Gentse OCMW voor de verkoop van 450 ha aan Huts. 

We roepen iedereen op om steun te betuigen aan deze moedige boerin en boer die durven op te staan tegen onrecht in de landbouw. Dit kan door dinsdag 15 juni om 10u naar het Hof van Beroep te komen, Koophandelsplein te Gent. Meer info via deze link: pleidooien huts.

Voor wiie nog wat meer info wil over de grondstrijd in en rond Gent is deze prachtige docu van Climaxi: TV Sociaal een aanrader: https://vimeo.com/556263174.

Om onze werking van boerenforum nog te verbeteren zoeken we nog steeds boeren en boerinnen die ons kernteam willen vervoegen, om samen bijeenkomsten en acties te organiseren. 

Verder kunnen we ook nog heel wat financiële steun gebruiken om onze bijeenkomsten, acties en publicaties mogelijk te maken.

Je kan steeds een bijdrage storten op rekeningnr: BE22 8917 0406 8547

Strijdvaardige groeten

Boerenforum

Voor meer info kan je steeds contact opnemen:

boerenforum@gmail.com

Tijs Boelens: 0488/994732

Wim Moyaert: 0494/624425

https://boerenforum.wordpress.com/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s