Boerenforum wordt lid van La Via Campesina Europe

Persbericht 16/03/2018   –   vruchtbaar zaad voor de pers

Het Boerenforum is een beweging in Vlaanderen van boerinnen, boeren, landwerk(st)ers en coproducenten die opkomt voor de eerlijke, autonome, solidaire en agro-ecologische praktijken van de boerenlandbouw. Ze organiseert daartoe Boerenfora en andere ontmoetingen waar boeren, boerinnen, en landwerker(st)ers elkaar informeren en inspireren en waar gedeelde opinies en standpunten vorm krijgen. Het Boerenforum geeft klank aan deze opinies op publieke fora. Zo nodigt samen met partners en netwerk uit om de wereld strijdbaar en hoopvol te beschouwen en vorm te geven vanaf het progressieve boerenerf.

Wij zijn ontstaan in 2014 en hebben een netwerk over de grenzen heen. We worden nu lid van La Via Campesina Europe. We zijn al enkele jaren observatoren bij ontmoetingen die ze organiseren en ervaren die als sterk inhoudelijk, bijzonder participatief, boerencultuur die danst met bijzondere boerenkost, inspirerende contacten.

We vinden het leerrijk en inspirerend dat er telkens gasten zijn van de internationale beweging La Via Campesina uit vooral Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Ook zij getuigen dan over hun ervaring en brengen de collectieve analyse van hun regio of land.

We erkennen samen de rol van boeren en boerinnen en regionale voedselculturen als primaire innovatoren en onderzoekers in de landbouw. Gedeelde thema’s zijn boerenrechten, agro-ecologie, toegang tot grond, seizoenmigraties, recht op water, voedselsoevereiniteit, verder ontwikkelen van de korte keten …

JDR_boerenforum_JDR4339Zie ook onze: https://boerenforum.wordpress.com/visietekst-boerenforum/

——————————–

Woordvoerder: Tijs Boelens 0488/994.732

Kopakker: Wim Merckx 0489/03.44.71

https://boerenforum.wordpress.com/

https://www.facebook.com/boerenforum/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s